Poliţia iraniană a arestat trei presupuşi membri ai grupării Stat Islamic (EI) şi opt "complici" ai acestora în apropiere de capitala Teheran, a anunţat presa oficială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Poliţia din provincia Alborz a arestat trei membri ai Statului Islamic care intenţionau să comită un atac sinucigaş la sfârşitul Ramadanului", a relatat agenţia de presă Irna.

Irna nu a precizat naţionalitatea celor arestaţi şi nici data arestării lor, dar a subliniat că unul dintre ei este "Mohammad Zaker, un membru important al acestei grupări teroriste".

De asemenea, poliţia a arestat "opt complici ai teroriştilor", a adăugat Irna, fără alte detalii.

În noaptea de miercuri spre joi, zece membri ai forţelor de securitate iraniene şi 18 atacatori au fost ucişi în două atentate comise de o altă grupare jihadistă, activă în sud-estul Iranului.

În ianuarie, SI a revendicat două atentate cu bombă în Kerman (sud) care au ucis peste 90 de persoane la o ceremonie de comemorare. A fost cel mai sângeros atac din ţară din 1978 încoace.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.