Cel puţin trei membri ai forţelor de securitate au fost ucişi într-o serie de "atacuri teroriste" care au vizat, printre altele, o secţie de poliţie din Sistan-Baluchestan, în sud-estul Iranului, a anunţat joi televiziunea de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trei membri ai forţelor de securitate au fost martirizaţi într-o serie de atacuri teroriste nocturne în Rask şi Chabahar, în apropiere de graniţa cu Pakistanul, a declarat viceguvernatorul provinciei, Alireza Marhamati, pentru televiziunea de stat Irib.

Unul dintre atacuri a vizat secţia de poliţie numărul 11 din Chabahar unde a murit şeful său adjunct, a adăugat sursa, susţinând că mai mulţi atacatori au fost ucişi.

Potrivit Irib, gruparea jihadistă Jaish al-Adl (Armata Justiţiei în arabă), cu sediul în Pakistan, a revendicat atacurile.

Formată în 2012, această grupare rebelă sunnită a comis mai multe atacuri pe teritoriul iranian în ultimii ani. Ea este considerată o "organizaţie teroristă" de către Iran, care are o majoritate şiită, şi de către Statele Unite.

În decembrie, Jaish al-Adl a revendicat deja responsabilitatea pentru un atac asupra unei secţii de poliţie din Rask, în urma căruia au murit 11 poliţişti iranieni.

La jumătatea lunii ianuarie, Iranul a efectuat un atac împotriva sediului central al grupării din Pakistan, potrivit agenţiei iraniene de presă Mehr.

Iranul şi Pakistanul se acuză frecvent reciproc că permit grupurilor rebele să opereze de pe teritoriile lor pentru a lansa atacuri.

Jaish al-Adl a fost format de activişti separatişti baluci, o minoritate de aproximativ 10 milioane de persoane, în principal sunniţi, răspândite în Iran, Pakistan şi Afganistan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.