Liderul Gardienilor Revoluţiei a avertizat, sâmbătă, că orice ţară care va ataca Iranul va deveni "principal câmp de bătălie", informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Orice ţară care vrea ca teritoriul său să devine principal câmp de bătălie, să vină", a declarat generalul de divizie Hossein Salami.

"Nu vom permite niciodată să fie cineva care întinează teritoriul Iranului", a mai spus el.

Declaraţia vine după ce preşedintele american Donald Trump a aprobat, vineri, trimiterea de trupe americane pentru a consolida apărarea antiaeriană saudită după atacurile asupra instalaţiilor petroliere, pe care Washingtonul le impută Iranului.

Pentagonul a precizat că desfăşurarea va implica un număr moderat de trupe şi va fi în principal defensivă.

Donald Trump a anunţat, vineri, sancţiuni contra Băncii Centrale a Iranului, la aproape o săptămână după atacuri, care au privat Arabia Saudită de jumătate din capacităţile sale de produţie şi a dus la o creştere a preţurilor petrolului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.