Cel puţin 91 de persoane au fost ucise în atentatul de miercuri în sudul Iranului, potrivit unui nou bilanţ al atacului revendicat de gruparea Statul Islamic (SI) furnizat după ce doi răniţi au murit, a anunţat sâmbătă presa oficială, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atentatul a fost comis în timpul unei ceremonii comemorative la Kerman, în apropiere de mormântul generalului Qassem Soleimani, fostul arhitect al operaţiunilor militare iraniene în Orientul Mijlociu, ucis în ianuarie 2020 de un atac american în Irak.

"Bilanţul victimelor incidentului terorist a ajuns la 91 de morţi după ce două persoane, inclusiv un copil spitalizat la terapie intensivă, au cedat ŕ rănile lor", a declarat un oficial medical local pentru agenţia de presă Irna.

EI a revendicat atacul, afirmând că doi dintre membrii săi şi-au "activat centurile explozive" în mijlocul "unei mari adunări de apostaţi, în apropierea mormântului liderului lor".

Ministerul iranian al Informaţiilor a precizat vineri că "unul dintre teroriştii kamikaze" era "de naţionalitate tadjică", în timp ce identitatea celui de-al doilea nu a fost încă stabilită.

De asemenea, acesta a raportat arestarea a peste unsprezece suspecţi în şase provincii iraniene.

Funeraliile victimelor au avut loc sâmbătă la Kerman, cu participarea preşedintelui iranian Ebrahim Raďssi şi a şefului Gărzilor Revoluţionare, generalul Hossein Salami.

Qassem Soleimani, o figură-cheie a Republicii Islamice şi fost şef al Forţei Qods, braţul de operaţiuni externe al Iranului, este comemorat în ţara sa natală pentru rolul său în înfrângerea SI în Irakul vecin, precum şi în Siria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.