Un solicitant de azil irakian, Ali Bashar, a cărui cerere a fost respinsă, a fost condamnat miercuri în Germania la închisoare pe viaţă, după ce a fost găsit vinovat de uciderea şi violarea unei adolescente - un caz care a alimentat discursul împotriva imigranţilor în ţară, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ali Bashar, un irakian în vârstă de 22 de ani, a fost găsit vinovat de uciderea şi violarea Susannei Feldmann, în vârstă de 14 ani, la 23 mai 2018, la Wiesbaden.

Extrema dreaptă a încercat să instrumentalizeze acest fapt divers cu scopul de a denunţa politica în domniul imigraţiei a Angelei Merkel, care a deschis porţile ţării unor sute de mii de refugiaţi în 2015.

Tribunalul l-a privat, de asemenea, de a cere o eliberare condiţionată după 15 ani de închisoare, din cauza ”fravităţii deosebite” a crimei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.