Cel puţin 52 de persoane au murit, iar alte 22 au fost rănite, în urma unui incendiu cel mai probabil cauzat de explozia unui tub de oxigen, la un spital Covid-19 din Nassiriyah, în sudul Irakului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Haydar al-Zamili, purtătorul de cuvânt al autorităţii locale de sănătate, a declarat, marţi dimineaţă, că 52 de cadavre au fost recuperate şi alte 22 de persoane au fost rănite.

"Victimele au murit de arsuri şi căutările continuă", a spus el, menţionând că există temeri că victime ar putea fi încă prinse în interiorul clădirii. Secţia avea spaţiu pentru 70 de paturi.

Premierul Mustafa al-Kadhimi a avut întâlniri urgente cu miniştri şi a dispus suspendarea şi arestarea managerilor de sănătate şi apărare civilă din Nassiriya, a declarat biroul său într-un comunicat

Managerul spitalului a fost, de asemenea, suspendat şi s-a dispus arestarea acestuia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.