Precipitaţiile torenţiale care s-au abătut în nord-estul Thailandei timp de două săptămâni au provocat moartea a 32 de persoane, potrivit autorităţilor care au dispus evacuarea a peste 23.000 de oameni, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din 29 august, 32 de persoane au murit în cursul inundaţiilor, a anunţat sâmbătă ministerul care se ocupă de gestionarea catastrofelor. 

Două evenimente meteorologice sunt la originea acestor inundaţii, furtuna Podul, precum şi o depresiune tropicală care s-a format deasupra Mării Chinei medidionale, numită Kajiki, a precizat aceeaşi sursă. 

Aceste ploi torenţiale au provocat inundaţii precum şi alunecări de noroi. Locuitorii au fost obligaţi să fugă din locuinţele lui în bărci sau în plute improvizate. 

Publicaţiile din Ubon Ratchathani, cea mai afectată provincie, au arătat în special oameni care se luptau cu apa până la nivelul pieptului. 

"Este nevoie de trei săptămâni pentru a evacua toată această apă", a declarat Sarit Witoon, guvernatorul acestei provincii care a criticat lentoarea autorităţilor în gestionarea crizei. 

Pe Twitter, un utilizator a comparat lentoarea autorităţilor cu eficacitatea de care a dat dovadă anul trecut pentru a salva 12 adolescenţi şi pe antrenorul lor de fotbal, blocaţi într-o grotă inundată. 

"Doar 13 persoane au rămas blocaţi în grotă şi acest lucru a avut un impact enorm, dar aici este vorba despre sute de mii de vieţi. Nu este bine", a scris pe Twitter Yosita8051.

Premierul Prayut Chan-O-Cha a scris pe reţeaua de socializare sâmbătă că a solicitat agenţiilor "să accelereze ajutorul" către populaţiile afectate de inundaţii. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.