Inundaţiile devastatoare din vestul Germaniei au costat viaţa a cel puţin 165 de persoane, potrivit unui nou bilanţ luni, în timp ce numeroase persoane sunt încă date dispărute, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În regiunea Renania-Palatinat, cea mai afectată de dezastru, "numărul morţilor este de 117", faţă de 112 anterior, "şi sunt 749 de răniţi", a declarat pentru AFP Verena Scheuer, purtător de cuvânt al poliţiei din Koblenz.

Ăn Renania de Nord-Westfalia, ultimul bilanţ de duminică a arătat "cel puţin" 47 de morţi, în timp ce un deces era anunţat în Bavaria, în sudul ţării, afectat de inundaţii semnificative în acest weekend. 

Ministrul de Interne Horst Seehofer va merge luni în zonele sinistrate, în special în Bad Neuenahr-Ahrweiler, în una dintre văile cele mai afectate de inundaţii. 

Ministrul conservator este vizat de o dezbatere cu privire la un posibil eşec al sistemelor de avertizare a populaţiei în faţa bilanţurilor mortale din cauza inundaţiilor.      

Germania este în stare de şoc în faţa celei mai mari catastrofe naturale din istoria recentă a ţării. 

Duminică, cancelarul Angela Merkel a mers în satul Schuld, nu departe de Bonn, unde râul Ahr, transformat într-un torent dezlănţuit, a distrus o parte din centrul istoric.       

"Limba germană nu are cuvinte să descrie dezastrul cauzat", a mărturisit cancelarul, descriind o distrugere "suprarealistă" şi promiţând ajutor din partea statului federal. 

De miercuri, un ajutor de urgenţă de cel puţin 300 de milioane de euro va fi prezentat de guvern, înaintea unui vast program de reconstrucţie de mai multe miliarde de euro. 

Încălzirea globală este cauza invocată atât de experţi, cât şi de politicieni. Merkel a solicitat duminică "un mare efort" pentru a accelera politici climatice. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.