Intrusul înarmat cu o arbaletă, Jaswant Singh Chail, în vârstă de 20 de ani, care a intrat în ziua Crăciunului în Castelul Windsor, la vest de Londra, unde se afla regina Elizabeth a II-a, a fost inculpat cu privire la faptul că a ameninţat-o pe regină, anunţă poliţia britanică, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jaswant Singh Chail a fost inculpat în baza Articolului 2 al ”Treason Act” din 1842, care pedepseşte tentatve de ”rănire sau vătămare a Majestăţii Sale” şi prevede fie o pedeapsă cu închisoarea, fie exilul pe o perioadă de şapte ani.

El a fost inculpat, de asemenea, de ameninţare cu moartea şi cu privire la deţinere ilegală de armă, anunţă într-un comunicat Metropolitan Police.

Tânărul, în prezent încarcerat, urmează să compară, la 17 august, la Magistrates' Court din Londra.

Un locuitor al Southamptonului, în sudul Angliei, el a fost arestat la 25 decembrie, către ora locală 8.30 (10.30. ora României), la câteva momente după ce a pătruns pe teritoriul castelului, care a devenit în ultimii ani principala reşedinţă a reginei.

Suverana, în vârstă de 96 de ani, petrecerea Crăciunul la Windsor, primul după moartea prinţului Philip, după ce a renunţat să se ducă, ca de obicei, la reşedinţa sa de la Sandringham, în estul Angliei, din cauza unei intensificări a pandemiei covid-19.

Bărbatul a fostinternat atunci la psihiatrie.

Poliţia nu a oferit marţi informaţii despre starea psihologică a acestuia.

Tabloidul The Sun a publicat imagini dintr-o înregistrare video postată pe contul de Snapchat al suspectului cu câteva minute înainte de faptă.

El purta un hanorac negru cu glugă şi o mască albă, agita o arbaletă şi spunea că ”îmi pare rău pentru ceea ce-am făcut şi ceea ce-am să fac. Voiîncerca să o asasinez pe regina Elizabeth”.

El face trmiteri la seria Star Wars, se prezintă drept un indian sikh şi spune că vrea să-şi ia ”revanşa” pentru masacrarea în 1919, de către trupe britanice, a unor manifestanţi în India.

Încercări de pătrundere în Windsor, dar şi în Palatul Buckingham, reşedinţa reginei din centrul Londrei, nu sunt ieşite din comun.

Cea mai spectaculoasă a avut loc în 1982, la Buckingham, când Michael Fagan, în vârstă de 30 de ani, a reuşit să-şi croiască drum până î dormitorul reginei, care se afla în pat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.