Interpolul a avertizat, miercuri, că reţele de criminalitate organizată ar putea avea ca ţintă vaccinurile pentru Covid-19 şi ar putea încerca să vândă vaccinuri false, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia internaţională de poliţie cu sediul în Franţa a anunţat că a emis o alertă globală adresată autorităţilor de aplicare a legii din cele 194 de state membre, avertizându-le să se pregătească pentru atacuri ale reţelelor de criminalitate organizate asupra vaccinurilor pentru Covid-19, atât fizice cât şi online.

”În timp ce guvernele se pregătesc să distribuie vaccinurile, organizaţiile criminale plănuiesc să se infiltreze sau să perturbe lanţurile de aprovizionare. Reţelele criminale vor avea ca ţinte şi populaţia, prin intermediul unor site-uri false sau a unor medicamente false, care ar putea reprezenta riscuri semnificative pentru sănătatea sau chiar viaţa oamenilor”, a declarat secretarul general al Interpolului, Juergen Stock

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.