Reprezentantul special al Misiunii ONU de Asistenţă în Afganistan (MANUA) Tadamichi Yamamoto s-a întâlnit, în Qatar, cu negociatorul-şef al talibanilor, a anunţat mişcarea islamistă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Yamamoto s-a întâlnit cu mollahul Baradar Akhund şi cu alţi membri ai echipei de negociatori talibani joi, la Doha, a precizat un purtător de cuvânt taliban, Zabihulla Mujahid.

Reuniunea de la Doha a avut loc în contextul unei întâlniri între oficiali ruşi şi chinezi, la Moscova, cu emisarul american în Afganistan Zalmay Khalilzad, pe tema unor mijloace prin care talibanii să fie convinşi să angajeze negocieri cu Guvernul afgan.

Talibanii s-au întâlnit în mai multe rânduri cu diplomaţi americani, iar reprezentanţi talibani au participat la întrevederi cu reprezentanţi ai unor ţări vecine sau unor ţări cu interese în Afganistan.

Însă, până în prezent, ei au refuzat să discute cu Guvernul afgan, pe care-l consideră o ”marionetă” a puterilor străine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.