Răspunsul oficialilor ruşi şi al milbloggerilor la raidurile transfrontaliere din regiunea Belgorod din Rusia dezvăluie o „anxietate sporită şi continuă” cu privire la războiul din Ucraina, au spus analiştii militari, potrivit SkyNews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În analiza zilnică a conflictului, Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) a spus că există mai multe indicii că Kremlinul încearcă să folosească raidurile pentru a susţine ideea că războiul este „existenţial” pentru Rusia şi Vladimir Putin şi „ obţine sprijin intern pentru un război prelungit”.

Grupul de reflecţie american a spus că unii milbloggeri ruşi au folosit situaţia de la Belgorod pentru a critica conducerea de la Moscova.

Alţii au „argumentat că raiduri limitate sunt precursori pentru operaţiunile de contraofensivă ucraineană”, a adăugat acesta.

ISW a declarat că fostul ofiţer rus Igor Girkin a susţinut că creşterea activităţii pe teritoriul rus este rezultatul „irosirii rezervelor” de către forţele Moscovei în toamnă.

Girkin „ar fi susţinut că aceste eşecuri au determinat Ucraina să înţeleagă slăbiciunile relative ale Rusiei şi a sugerat că acestea au încurajat forţele ucrainene să desfăşoare operaţiuni în interiorul Rusiei”.

El a mai spus că Kremlinul va răspunde probabil la presupusele operaţiuni ucrainene „prea târziu şi că sprijinul publicului pentru conducerea rusă va scădea până atunci”.

„Alţi milbloggeri au susţinut că raidurile din regiunea Belgorod sunt un efort ucrainean de a îndepărta atenţia forţelor ruse de la sectoare importante ale frontului”, a adăugat ISW.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.