Însărcinatul cu afaceri polonez la Moscova, Jacek Sladewski, a fost convocat la sediul Ministerului rus de Externe, după ce autorităţile poloneze au confiscat clădirea unui liceu rus la Varşovia, în toiul unor tensiuni pe fondul Războiului rus din Ucraina, potrivit agenţiilor ruse de presă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui înregistrări difuzate de către agenţia publică rusă de presă RIA Novosti, Jacek Sladewski, însărcinatul cu afaceri polonez la Moscova s-a prezentat la minister marţi, la câteva ore după ce Ambasada Rusiei la Varşovia a înmânat autorităţilor poloneze o notă de protest faţă de confiscarea sediului liceului, sâmbătă, pe care o denunţă drept un ”act ilegal”.

”Aceste acţiuni ostile ale autorităţilor poloneze constituie o încălcare ţipătoare a Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1981”, denunţa sâmbătă într-un comunicat Ministerul rus de Externe, care ameinţa cu o ”reacţie dură”.

”Privind comportamentul autorităţilor poloneze, nu se profilează nimic bun în relaţiile bilaterale”, a apreciat marţi un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

El a denunţat o ”rusofobie care le-a invadat creierul” polonezilor.

”Toate astea nu pot rămâne fără consecinţe”, a ameninţat el.

Polonia a anunţat sâmbărtă confiscarea clădirii Liceului Rusesc din Varşovia, care aparţine de-acum primăriei capitalei poloneze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.