Prevalenţa infecţiilor cu noul coronavirus în Anglia a scăzut la jumătate din martie, mulţumită unei campanii de vaccinare eficiente împotriva covid-19, însă variante noi ale SARS-CoV-2 rămân o ameninţare, arată o anchetă publicată joi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest studiu, REACT, realizat de către cercetători de la London College, arată că numărul contaminărilor cu noul coronavirus a scăzut şi atinge o medie de unu la 1.000.

”Rezultatul de azi (joi) demonstrează impactul campaniei noastre de vaccinare asupra ratei infecţiei în întreaga ţară”, apreciază ministrul britanic al Sănătăţii Matt Hancock.

Acest studiu nu acoperă Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, care luptă separat împotriva covid-19.

Acest studiu REACT este una dintre cele mai mari anchete cu privire la covid-19 realizate în Anglia, unde peste 127.000 de voluntari au fost testaţi în perioada 15 aprilie-3 mai.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.