Cel puţin 13 oameni au murit şi mai multe zeci au fost răniţi după ce un vulcan a erupt sâmbătă în insula indoneziană Java, au anunţat autorităţile, citează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imaginile publicate online prezintă sate întregi acoperite de cenuşă vulcanică. 

Oficialii au spus că cel puţin 57 de oameni au fost răniţi, mulţi suferind arsuri severe. Ei sunt trataţi în diverse unităţi medicale.

Erupţia a provocat mari pagube în districtul Lumajang. Potrivit autorităţilor, 902 oameni au fost evacuaţi din regiune, însă eforturile lor au fost îngreunate de fumul dens, lipsa energiei electrice şi furtunile provocate de norii de cenuşă.

Thoriqul Haq, oficial local, a declarat pentru Reuters că un drum şi un pod din apropierea oraşului Malang au fost distruse.

Erupţia a început la ora locală 14:30. Autorităţile au restricţionat accesul pe o rază de 5 kilometri faţă de crater.

Volcanic Ash Advisory Center (VAAC) din Darwin, Australia, a spus că cenuşa pare că s-a detaşat şi se deplasează spre sud-vest, deasupra Oceanului Indian. Au fost emise avertismente pentru companiile aeriene.

Vulcanul, care are o înălţime de 3.676 de metri, a erupt anterior în luna ianuarie.

Mt Semeru se numără printre cei aproximativ 130 de vulcani activi din Indonezia, care se află în „Cercul de Foc” al Pacificului, regiune unde se întâlnesc plăcile continentale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.