India a administrat joi doza de vaccin împotriva covid-19 cu numărul un miliard, a anunţat Ministerul Sănătăţii, la şase luni după un val devastator de cazuri, care a alimentat temeri cu privire la prăbuşirea sistemului de sănătate indian, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Guvernului, aproximativ trei sferturi dintre adulţii din India, o ţară cu 1,3 miliarde de locuitori, au fost vaccinaţi cu o doză de vaccin anticovid, iar aproximativ 30% dintre indeni au fost vaccinaţi complet.

India a înregistrat în aprilie un vârf important - 400.000 de îmbolnăviri şi 4.000 de morţi din cauza covid-19 pe zi -, numeroase spitale erau incapabile să facă faţă valului, iar crematoriile au fost depăşite.

Numărul cazurilor de covid-19 a scăzut între timp puternic - la mai puţin de 15.000 de îmbolnăviri pe zi -, iar majoritatea activităţilor a revenit la normal.

India a devenit a doua ţară care a administrat un miliard de doze de vaccin împotriva covid-19, după China - care a administrat peste 2,4 miliarde de doze de vaccin anticovid, potrivit Guvernului de la Beijing.

Premierul indian Narendra Modi le-a mulţumit angajaţilor din sănătate.

Anunţuri speciale s-au făcut în gări şi aeroporturi, iar monumentele au fost iluminate în culorile naţionale, pentru sărbătorirea acestei etape importante.

Ministrul indian al Sănătăţii Mansukh Mandaviya urma să prezinte un cântec inedit, interpretat de către cântăreţul Kailash Kher şi o producţie audiovizuală la Fort Rouge, un loc isrtoric la New Delhi.

”Felicitări Indiei” Este rezultatul conducerii competente a vizionarului premier Modi”, a scris pe Twitter ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.