Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a anunţat, vineri, că autorul atacului de la aeroportul din Chişinău este un cetăţean din Tadjikistan, care a folosit arma sustrasă de la un angajat al poliţiei de frontieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Au murit două persoane, iar încă una, pasager, a fost rănită.

Recean a precizat, într-un mesaj postat pe Facebook, că instituţiile statului au crescut nivelul de mobilizare pentru garantarea securităţii şi ordinii publice.

“Incident grav de securitate la Aeroportul Internaţional Chişinău. Unui cetăţean din Tadjikistan de 43 de ani i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova din considerente de securitate. În timpul însoţirii sale către zona de tranzit pentru a fi returnat, acesta a împuşcat mortal un poliţist de frontieră şi un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un angajat al poliţiei de frontieră. O altă persoană – pasager – a fost rănită şi se află în îngrijirea medicilor. BPDS Fulger a reţinut atacatorul.

Transmit sincere condoleanţe familiilor victimelor. Guvernul va interveni cu ajutorul necesar. Instituţiile statului au crescut nivelul de mobilizare pentru asigurarea securităţii şi ordinii publice.Poliţia investighează cazul şi va oferi toate detaliile”, a notat Recean.

CITEȘTE ȘI Maia Sandu anunţă cine sunt victimele atacului de pe aeroport - Un poliţist de frontieră şi un angajat din securitatea aeroportuară: Este o zi tristă pentru noi toţi / Poliţia şi organele de forţă sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.