Stilul neobişnuit în care preşedintele american Donald Trump dă mâna este din nou temă de discuţie pe reţele de socializare şi în presă, după întâlnirea cu Angela Merkel, în care Trump nu a dat curs sugestiei acesteia de a-şi strânge mâinile în faţa jurnaliştilor, nefiind însă clar dacă doar nu a auzit-o sau chiar nu a dorit să răspundă solicitării cancelarului german.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De când a dat mâna cu premierul japonez Shinzo Abe timp de 19 secunde, felul în care face acest lucru se află sub microscop, scrie The Guardian.

El pare să folosească nişte smucituri ciudate, sacadate, ca pentru a-şi domina omologii pe care i-a primit până acum la Casa Albă. Niciun preşedinte american nu a încercat să pară atât de hipermasculin, comentează cotidianul britanic.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În loc să strângă pur şi simplu mâna în acest gest de prietenie, miliardarul zgâlţâie şi trage cealaltă persoană de mână, făcând-o aproape să-şi piardă echilibrul.

Trump a lăudat, de altfel, ”mâinile puternice” ale premierului nipon, în acea întâlnire la Washington.

Însă premierul canadian Justin Trudeau, care s-a întâlnit cu Trump după Abe, a reuşit să-l contracareze pe Trump printr-o combinaţie inteligentă de sincronizare, echilibru şi control.

În cazul vizitei lui Merkel, vizita a început în mod clasic, cu o strângere de mână a celor doi lideri, pe treptele Casei Albe.

Însă, mai târziu, pe când era aşezat lângă ea, în Biroul Oval, Trump a ignorat-o - sau nu a auzit-o, din cauza declicurilor aparatelor de fotografiat - pe Merkel, care-i propunea să dea din nou mâna, pentru posteritate.

”Handshake?”, spune ea, fără primească vreun răspuns.

Într-o altă întâlnire oficială, înaintea celei cu Merkel, şi anume cu Enda Kenny, înainte de Ziua Sfântului Patrick, premierul irlandez spune ”o strângere bună” după ce dă mâna cu Trump în Biroul Oval.

Utilizatori se întreabă, pe reţele de socializare, dacă preşedintele american nu cumva nu a vrut în mod intenţionat să dea mâna cu cancelarul german.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.