Încercarea de a muta mulţi pacienţi de la spitalul Al-Shifa ar fi "extrem de problematică", a declarat o purtătoare de cuvânt a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vorbind anterior pentru BBC, Margaret Harris a declarat că mulţi dintre pacienţii de la spital sunt "atât de grav bolnavi, atât de răniţi sau sunt bebeluşi atât de mici, încât nu-i poţi muta decât cu mijloace de transport reale, nu pe jos".

Ea a continuat spunând că medicii de la Al-Shifa ştiau că mutarea pacienţilor nu va fi posibilă "decât dacă cineva pune la dispoziţie o ambulanţă de terapie intensivă".

"Vedem, de asemenea, în Gaza că disponibilitatea paturilor şi a serviciilor de spital continuă să se micşoreze exact în timp ce nevoia creşte la proporţii care ar fi imposibil de gestionat în cele mai normale circumstanţe", a spus ea.

La începutul zilei de sâmbătă, Ministerul Sănătăţii din Gaza, administrată de Hamas, a declarat că 120 de pacienţi se află încă în al-Shifa, împreună cu un "număr nespecificat" de copii prematuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.