Grecia îşi închide, începând de luni şi până în 15 iulie, frontierele pentru cetăţenii sârbi, din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 din Serbia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, conform anunţului, Guvernul, în cooperare cu experţii, monitorizează evoluţia epidemiologică în UE şi în restul lumii.

În acest context, Grecia, în cooperare cu partenerii din UE, îşi rezervă dreptul de a-şi revizui politicile, a mai spus Peloni.

”Guvernul, în cooperare autorităţile relevante, analizează şi evaluează constant datele, astfel încât deschiderea pentru vizitatorii străini să nu însemne rabat pentru sănătatea publică”, a adăugat ea.

O declaraţie similară a fost publicată de ministrul sârb de Externe, Ivica Dacic, care a cerut cetăţenilor sârbi ca, dacă au planificate excursii în Grecia, să renunţe,

Ministrul sârb al Turismului Lasim Ljajic a confirmat închiderea frontierelor pentru B92.

La canalul privat N1 TV, Ljajic a afirmat că “Grecia îşi închide frontierele din cauza situaţiei epidemiologice din Serbia şi pentru că mulţi turişti sârbi au fost testaţi pozitiv.

Vineri, Guvernul sîrb a declarat stare de urgenţă la Belgrad, impunând măsuri de carantină. Alte patru oraşe din Serbia au un statut similar încă de lunea trecută.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.