Incendiul de vegetaţie aflat în desfăşurare la nord de Sacramento este cel mai mare din istoria Californiei, a transmis joi Department of Forestry and Fire Protection (Cal Fire), care a precizat că anul acesta au avut loc şase dintre cele mai importante 20 de incendii înregistrate vreodată, citează NBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernatorul Gavin Newson, care a spus că recentele incendii sunt cauzate de schimbarea climei, a declarat joi că 2,6 milioane de acri (peste 1 milion de hectare) au ars în California anul acesta.

Reprezentanţi ai Cal Fire a actualizat cifra, joi după-amiază, la 3,1 milioane de acri.

August Complex - aşa cum este numit incendiul de câteva zile - este o combinaţie a 37 de incendii izbucnite din cauza fulgerelor în Mendocino National Forest pe 17 august, a explicat US Forest Service. Până în prezent, au ars 471.185 de acri şi el este izolat în proporţie de 24%.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Silvic, Terry Krasko, a sugerat că incendiul ar putea de fapt să fie mai mare. Un avion care putea măsura întinderea lui a fost indisponibil joi. Multe focare mici au fost stinse, dar părţi mari continuă să crească.

Incendiile izbucnite în august în California l-au făcut pe preşedintele Donald Trump să critice autorităţile statale: „Trebuie să vă curăţaţi podelele. Trebuie să vă curăţaţi pădurile. Sunt mulţi ani de frunze şi copaci căzuţi şi sunt foarte inflamabili, îi atingi şi izbucneşte”.

Cel puţin 17 dintre 20 cele mai mari incendii din istoria statului au afectat, în principal, pădurile.

În ultima lună, cel puţin 12 oameni au murit în incendiile care se întind din districtul San Diego şi până în Siskiyou, au mai anunţat autorităţile. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.