Incendiul care s-a soldat cu zece morţi la Valencia, în estul Spaniei, la sfârşitul lui februarie, când flăcările au cuprins în câteva minute un bloc, este de origine accidentală şi ”probabil” a fost provocat de un aparat electrocasnic, anunţă luni autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poliţia ştiinţifică a stabilit că cauzele incendiului sunt accidentale şi că a fost provocat aparent de unul dintre aparatele electrocasnice dintr-unul dintre apartamente”, a declarat presei primarul Valenciei, al treilea cel mai important oraş din Spania, María José Catalá.

Primarul a declarat că ancheta urmează să examineze în continuare motivele care au făcut ca flăcările ”să se extindă, să se propage cu o asemenea viteză”.

”Primele rezultate ale anchetei poliţiei naţionale arată că incendiul provine probabil din interiorul bucătăriei şi că a fost cauzat de un aparat electrocasnic”, a confirmat presei prefectul Pilar Bernabé.

Acest incendiu, unul dintre cele mai tragice din ultimii ani, a şocat Spania şi a lăsat sute de persoane fără domiciliu, la Valencia, cel mai mare oraş din sud-estul Spaniei.

Sinistrul, care a izbucnit în după-amiaza lui 22 fenruarie, într-un bloc de 14 etaje cu 138 de apartamente, s-a extins cu o viteză fulgerătoare la întreaga construcţie.

Mai mulţi experţi au pus în discuţie materialul folosit ca izolant al faţadei imobilului, pentru a explica extinderea extrem de rapidă a flăcărilor, ca la tragedia de la Turnul Grenfell, la Londra, în iunie 2017, în care au murit 72 de oameni.

Aproximativ zece zile mai târziu, alt incendiu sângeros, într-un bloc, se solda cu trei morţi, doi adulţi şi un copil, la Villajoyosa, în apropiere de Alicante (sud-est).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.