Bilanţul morţilor în urma incendiului de la o mină de cărbune din Kazahstan, deţinută de ArcelorMittal (MT.LU), a crescut, duminică, la 45 de morţi, echipele de urgenţă fiind angajate în continuare în operaţiunea de căutare a unui miner despre care se crede că ar fi fost în subteran, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbătă, operatorul ArcelorMittal Temirtau, unitatea locală a producătorului de oţel ArcelorMittal cu sediul în Luxemburg, a declarat că 206 din cele 252 de persoane de la mina Kostenko au fost evacuate, după ceea ce părea a fi o explozie de metan.

Duminică, Gennady Silinsky, un oficial de rang înalt al serviciilor de urgenţă, a confirmat pentru televiziunea kazahă Khabar-24 numărul de morţi şi continuarea operaţiunilor în Karaganda, un important centru minier de cărbune.

"Se lucrează non-stop, în schimburi, în două zone de operaţiuni", a declarat Murat Katpanov, un alt oficial de urgenţă, pentru Khabar-24.

"Nivelurile de gaz sunt normale. Nu există semne vizibile de incendiu", a adăugat acesta.

Informaţii anterioare au arătat că operaţiunile de salvare în cele două zone - aflate la 4 km distanţă - au fost îngreunate de întreruperi de energie electrică şi echipamente distruse.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.