Poliţia neozeelandeză a confirmat că tratează incendiul mortal de la hotelul din centrul Wellingtonului ca fiind suspect şi aşteaptă să intre, miercuri, în clădire pentru a începe ancheta, transmite Sky News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipajele de pompieri din Wellington au predat locul faptei poliţiei, iar ofiţerii speră să intre în clădire în câteva ore.

Mutarea a fost întârziată de îngrijorările legate de stabilitatea structurală a clădirii.

Oficialii au avertizat că ancheta va fi amplă, metodică şi ar putea dura mai multe zile.

Inspectorul Dion Bennett a declarat: "În paralel cu examinarea locului faptei, ofiţerii vor lucra pentru a-i localiza şi recupera pe cei care şi-au pierdut viaţa în incendiu. Ştim că sunt mulţi oameni care aşteaptă veşti de la rude şi prieteni - inclusiv rezidenţii care au scăpat din incendiu şi care aşteaptă cu nerăbdare veşti de la colegii lor de chirie. Doresc din nou să ofer asigurări că avem un număr mare de ofiţeri care lucrează la această anchetă, cu scopul de a le oferi răspunsurile de care au nevoie cât mai repede posibil".

Cincizeci şi două de persoane au fost salvate de pompieri în timpul incendiului, descris de primarul din Wellington, Tory Whanau, drept un "şoc pentru sistem".

"Sunt devastată", a spus ea, adăugând: "Simt multă durere şi emoţie faţă de cei care au fost pierduţi".

Cel puţin şase persoane au murit marţi într-un incendiu, la un hotel în centrul Wellingtonului, a anunţat premierul neozeelandez, Chris Hipkins.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.