Mii de oameni au fost evacuaţi din localitatea Balakleia, din regiunea Harkov (nord-estul ţării), după ce un incendiu masiv a izbucnit în cel mai mare depozit de muniţie din ţară, relatează Russia Today, precizând că martori au auzit explozii. Autorităţile au evocat un act de sabotaj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe reţelele de socializare au fost descrise scene haotice şi blocaje în trafic în timpul evacuării aproape în întregime a localităţii.

Clipuri publicate online de locuitori din zonă arată un incendiu de proporţii şi ceea ce pare a fi o rachetă zburând într-o direcţie aleatorie, înainte de a cădea pe pământ, în timp ce pe fundal se aud explozii.

Majoritatea populaţiei din Balakleia a fost evacuată, a confirmat Departamentul pentru Apărare Civilă a administraţiei locale pentru RIA Novosti.

“Primul val de evacuări s-a încheiat, majoritatea populaţiei a fost evacuată cu autobuze. Acum autobuzele se întorc pentru a evacua restul. Specialiştii merg din casă în casă pentru a verifica cine rămâne”, a anunţat administraţia.

Nu există informaţii privind victime

O zonă de securitate a fost stabilită pe rază de şapte kilometri în jurul depozitului, a declarat un procuror militar ucrainean citat de RIA Novosti.

Anatoli Matios, procurorul militar şef al ţării, a scris pe Facebook că, potrivit datelor preliminare, incendiul a fost provocat de un act de sabotaj la ora locală şi a României 3. Flăcările au distrus puncte de depozitare a rachetelor şi artileriei.

Autorităţile au demarat o anchetă, iar serviciile de pază la frontieră au intensificat controalele în sud-estul ţării, în urma incidentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.