Un incendiu a izbucnit pe Table Mountain, un munte emblematic care domină oraşul Cape Town, în sudul Africii de Sud, în care a fost distrus parţial un restaurant vecin cu un monument dedicat unui colonist britanic, Cecil Rhodes, case şi clădiri aparţinând prestigioasei Cape Town University, inclusiv biblioteca, anunţă autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Tezaure literare au dispărut în mod tragic”, însă ”unele dintre cele mai preţioase oopere au fost salvate”, a anunţat duminică Primăria Cape Town.

Un pompier a fost spitalizat după ce a fost rănit, potrivit aceleiaşi surse.

Sute de studenţi au evacuat campusul, potrivit unor jurnalişti AFP, în timp ce din cauza unor rafale de vânt, duminică  seara, inendiul s-a extins.

Parcul Naţional Tble Mountain, care cuprinde o parte importantă a unor zone fără construcii din oraş, a solicitat drumeţilor, pe reţele de socializare, săevacueze zona, iar automobiliştilor să-şi ia maşinile parcate în apropiere.

Trei elicoptere au partifcipat la lupta împotriva flăcărilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.