Un incendiu important a izbucnit sâmbătă la periferia Voronejului, în timp ce rebeliunea Wagner se apropia de oraş, situat la jumătatea drumului între Rostov-pe-Don şi Moscova, relatează AFP, CNN şi BBC News

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul a izbucnit la un depozit de carburant, anunţă guvernatorul regiunii, Aleksandr Gusev, care precizeză că la faţa locului se aflau salvatori.

În înregistrări video apare un elicopter care survolează instyalaţia cu câteva momente înainte de izbucnirea incendiului.

În aceste înregistrări se evocă un bombardament.

Un incendiu la un rezervor de carburant la o rafinărie de la periferia oraşului, anunţă guvernatorul, relatează CNN.

”În Voronej un rezervor petrolier incendiat este stins, la un depozit de petrol pe strada Dimitrov. Peste 100 de pompieri şi 30 de vehicule se află la faţa locului. Potricit primelor date nu există victime”, anunţă Gusev.

Gusev nu oferă nicio explicaţie a cauzei incendiului.

Însă înregistrări video postate pe reţele de socializare surprind cel puţin un elicopter militar în zonă.

În timp ce elicopterul zboară către rafinărie, are loc o explozie şi apare o minge de foc. O coloană de fum negru şi dens se ridică deasupra instalaţiei.

Combatanţi din cadrul grupării paramilitare Wagner se află în zonă, potrivit unei înregistrări video geolocalizate.

În această înregistrare video geolocalizată apar cel puţin două elicoptere militare în apropiere, la periferia oraşului.

Presa rusă de stat a publicat înregistrări video în care apar blocaje rutiere în jurul oraşului Voronej, un obiectiv al unor unităţi Wagner rebele care înaintează către nord, spre Moscova, de la oraşul Rostov-pe-Don.

Voronej este al doilea oraş, după Rostov-pe-Don, în care combatanţi Wagner au preluat controlul unor instalaţii militare, relatează BBC.

Acest oraş se află la jumătatea drumului către Moscova de la Rostov-pe-Don, pe care Wagner revendică că l-a cucerit.

Important incendie d'un dépôt de carburant à Voronej
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.