Echipele de recuperare care scotocesc prin casele şi vehiculele arse până la cenuşă în Hawaii riscă să mai găsească între 10 şi 20 de victime pe zi, a avertizat guvernatorul Josh Green, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bilanţul victimelor a crescut duminică la 96 de morţi, făcând din acest incendiu de vegetaţie din SUA cel mai mortal din ultimul secol. Guvernatorul Josh Green a declarat pentru CBS News că ar putea dura până la 10 zile pentru a afla bilanţul complet al morţilor. Numărul celor dispăruţi se ridică acum la aproximativ 1.300, a spus el.

Aproape întregul oraş Lahaina a fost distrus de incendiu. "Nu mai este nimic de văzut în afară de devastarea totală", a declarat duminică Green pentru CBS, partenerul de ştiri al BBC din SUA. Toţi locuitorii din Lahaina - unde locuiesc 12.000 de persoane - au scăpat probabil sau au pierit în incendiu, a adăugat el. El a precizat că echipele vor descoperi probabil mai multe victime şi că va fi nevoie de timp pentru a le identifica. Începând de sâmbătă, oficialii din Lahaina au declarat că doar 3% din oraş a fost cercetat.

Aceştia au folosit câini pentru cadavre pentru a găsi alte victime. "Avem o zonă pe care trebuie să o izolăm, care are cel puţin opt kilometri pătraţi, şi este plină de cei dragi nouă", a declarat şeful poliţiei din Maui, Jeff Pelletier, la o conferinţă de presă din weekend.

Un total de 10 câini de căutare au fost desfăşuraţi de către echipele de căutare şi salvare ale Agenţiei Federale pentru Situaţii de Urgenţă (FEMA), a declarat agenţia pentru CNN. De asemenea, mai mulţi au fost trimişi de departamentele de pompieri din sudul Californiei

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.