Cel puţin un vehicul a fost incendiat, iar protestele par să escaladeze în centrul Washingtonului, în timpul festivităţilor de învestire a lui Donald Trump, relatează The Associated Press şi BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O coloană neagră de fum se ridica dintr-o limuzină incendiată la colţul străzilor K şi 13.

Potrivit BBC, limuzina incendiată a fost vandalizată anterior de protestatari, iar pompierii au intervenit la faţa locului.

În capitala americană au avut loc mai multe incendieri, în timp ce preşedintele Donald Trump conducea parada către Casa Albă.

Poliţia antirevoltă a intervenit să ţină la distanţă oamenii din zonă, la doar câteva străzi de ruta paradei de învestire a preşedintelui Donald trump. Poliţia pare să folosească grenade sonice pentru a controla zona.

Incidentul are loc în urma unei perioade de relativ calm în zonă.

DEZGUSTĂTOR

Pe de altă parte, senatoarea democrată Claire McCaskill îi critică dur pe protestatarii care provoacă pagube în Washington, relatează BBC News.

”Nimic nu este mai neamerican decât protestatari care nu sunt paşnici - dezgustător”, a scris McCaskill într-un mesaj postat pe Twitter.

”Vă înţeleg angoasa de astăzi (vineri) tuturor acelora dintre voi care aruncaţi cu lucruri în mine”, a adăugat ea. ”Îmi pare rău, dar eu cred că un protest paşnic este întotdeauna calea corectă”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.