Un al doilea suspect de implicare în atentatul pe care autorităţile franceze au anunţat în această săptămână că l-au dejucat a fost pus oficial sub acuzare, duminică, de către procurorii belgieni, pentru participare la activităţile unui grup terorist, a anunţat agenţia Belga.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Abderamane A. este bărbatul reţinut vineri în Belgia, la Schaerbeek, după ce a fost urmărit şi rănit de  forţele speciale. Islamistul algerian, în vârstă de 37 de ani, are deja o condamnare în Franţa pentru implicare într-o reţea care recruta comandanţi pentru zona de conflict de la graniţa din Pakistan şi Afganistan, potrivit publicaţiei Le Soir..

Primele acuzaţii în cazul atentatului dejucat la Paris au fost făcute împotriva lui Reda Kriket, un francez de 34 de ani, care a fost reţinut joi, la vest de capitala Franţei. În locuinţa sa au fost găsite cinci pistoale Kalaşnikov şi zece kilograme de TATP, explozibilul pe care îl folosesc de regulă teroriştii, pentru că poate fi preparat în casă, din substanţe uşor de procurat din comerţ.

Kriket a fost condamnat la 10 ani de închisoare în procesul filierei Khalid Zerkani, jihadistul pe care anchetatorii belgieni l-au descris drept cel mai temut recurtor de jihadişti, omul care a pervertit o întreagă generaţie de tineri debusolaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.