Un al patrulea soldat nord-coreean a dezertat în Coreea de Sud, iar militarii sud-coreeni au fost nevoiţi să tragă focuri de avertisment după ce militarii ai pazei de fontieră nord-coreene s-au apropiat de linia de demarcaţie, aparent căutându-l pe fugar, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Soldatul nord-coreean a traversat  zona demilitarizată dintre cele două state, puţin după ora locală 8.00.

Este cel de-al patrulea militar nord-coreean care dezertează în acest an, incidentul având loc după ce, în 13 noiembrie, un alt militar a fost împuşcat în timp ce trecea în Coreea de Sud, în zona localităţii Panmunjom.

Joi, Ministerul sud-coreean al Apărării a anunţat că militarii săi au tras aproximativ 20 de focuri de avertisment când paza de frontieră nord-coreeană s-a apropiat de linia de demarcaţie, aparent căutându-l pe militarul care dezertase cu câteva ore mai devreme.

Agenţia de presă Yonhap a transmis ulterior că 40 de minute mai târziu au putut fi auzite tiruri de armă venind dinspre Coreea de Nord, deşi nu au fost găsite gloanţe dincolo de frontieră.

Incidentul a avut loc de-a lungul frontierei din provincia Gangwon, conform televiziunii naţionale sud-coreene.

Militarul fugar a fost preluat în custodie şi Seulul investighează care au fost motivele gestului său.

Foarte puţini dezertori nord-coreeni riscă să treacă în sud prin zona demilitarizată, una dintre cele mai bine păzite fâşii de pământ, o zonă tampon dintre cele două state coreene care are de ambele părţi sârmă ghimpată, camere de supraveghere, garduri electrice şi mine de teren.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.