Un tribunal pakistanez i-a condamnat pe Imran Khan şi pe soţia sa la şapte ani de închisoare după ce le-a anulat căsătoria, aceasta fiind cea mai recentă sentinţă împotriva fostului premier al Pakistanului, relatează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Căsătoria din 2018 a lui Khan cu Bushra Bibi, o vindecătoare prin credinţă, a fost neislamică şi ilegală, a hotărât instanţa.

Khan este deja în închisoare pentru corupţie. Miercuri, cu o săptămână înainte de alegerile generale, cei doi au fost condamnaţi pentru că au profitat de cadouri de la stat.

Khan, în vârstă de 71 de ani, a declarat că numeroasele dosare împotriva sa sunt motivate politic.

Fostul căpitan al echipei de cricket a Pakistanului, devenit politician, a fost înlăturat din funcţia de prim-ministru în 2022.

Un tribunal a fost amenajat pentru acest caz în interiorul închisorii Adiala din Rawalpindi, unde Khan îşi ispăşeşte condamnările anterioare.

Plângerea a fost depusă de fostul soţ al lui Bibi, care a declarat că mariajul ei cu Khan a fost fraudulos.

În conformitate cu dreptul familiei musulmane, femeilor le este interzis să se recăsătorească timp de câteva luni după ce soţul lor moare sau după ce divorţează. Instanţa a constatat că Bibi s-a recăsătorit înainte de împlinirea perioadei prevăzute după divorţ.

Pe lângă pedeapsa de şapte ani de închisoare, instanţa a impus o amendă de 500.000 de rupii (1.800 de dolari) lui Khan şi Bibi.

Cuplul s-a căsătorit în 2018, cu câteva luni înainte ca Imran Khan să fie ales prim-ministru. Bibi, o vindecătoare spirituală despre care se crede că are în jur de 40 de ani şi care poartă întotdeauna văl în public, este a treia soţie a lui Khan.

Khan a avut o reputaţie de playboy în anii în care a jucat cricket înainte de a se căsători cu britanica Jemima Goldsmith în 1995. Căsătoria a durat nouă ani. Cei doi au doi fii.

A doua căsătorie, în 2015, cu jurnalista şi fosta prezentatoare meteo de la BBC Reham Khan, a durat mai puţin de un an.

Sentinţa de sâmbătă este a treia pe care o primeşte Khan în mai puţin de o săptămână. Marţi, el a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru scurgere de documente clasificate. Al doilea proces, de miercuri, s-a axat pe acuzaţiile potrivit cărora el şi soţia sa ar fi vândut sau păstrat cadouri de stat primite în timpul mandatului, inclusiv bijuterii de la prinţul moştenitor saudit.

Amândoi au fost condamnaţi la 14 ani de închisoare în acel dosar. Instanţa a decis că Bushra Bibi poate să-şi ispăşească pedeapsa în arest la domiciliu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.