Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului a anunţat vineri că trimite o echipă de cinci persoane în Venezuela, pentru a se întâlni cu ”victime ale încălcării drepturilor omului”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această ”misiune tehnică preliminară”, care se va desfăşura în perioada 11-22 martie, este menită să pregătească o eventuală vizită a Înaltului Comisar ONU, chiliana Michelle Bachelet, invitată în mod oficial de către Guvernul venezuelean în noiembrie, a precizat biroul său într-un comunicat.

Misiunea urmează ”să se asigure că Înaltul Comisar poate accede fără oprelişti la persoane şi în locuri pe care urmează să le viziteze, pentru a-şi face o idee clară despre situaţia drepturlor omului în ţară”.

”În cursul vizitei sale, echipa se va întâlni cu conducători guvernamentali, reprezentanţi ai Adunării Naţionale, organizaţii ale societăţii civile şi victime ale încălcării drepturilor omului”, mai precizează Înaltul Comisariat.

Echipa urmează să efectueze o vizită la Caracas şi în alte oraşe, în mai multe state venezuelene.

Înaltul Comisariat precizează că, ”în statele în care Biroul ONU pentru Drepturile Omului nu este prezent, potrivit uzanţei se trimite o misiune tehnică preliminară, înaintea unei eventuale vizite a Înaltului Comisar”.

Michelle Bachelet a declarat săptămâna aceasta, la Geneva, că criza politică, economică şi socială din Venezuela este ”exacerbată de sancţiuni” internaţionale.

La 20 de ani după instalarea la putere a lui Hugo Chavez, decedat în 2013, succesorul său Nicolas Maduro se confruntă cu o mişcatre de contestare condusă de către preşedintele Adunării Naţionale Juan Guaido, recunoscut preşedinte interimar de către o parte a comunităţii internaţionale.

Aproximativ 2,7 milioane de venezueleni au fugit din ţară de la începutul crizei politice şi economice, în 2015, potrivit unor date ONU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.