Regele Charles al Marii Britanii i-a adus luni un omagiu regretatei sale mame, regina Elisabeta, cu un bilet scris de mână aşezat deasupra sicriului ei pe care scria: "În memoria iubitoare şi devotată, Charles R.",transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Biletul a fost aşezat în mijlocul unei coroane colorate de flori, despre care Palatul Buckingham a spus că a conţinut, la cererea lui Charles, rozmarin, stejar englezesc şi mirt, care a fost tăiat dintr-o plantă crescută din mirt folosit în buchetul de nuntă al Elisabetei.
 
De asemenea, au existat flori aurii, roz, burgunde şi albe tăiate din grădinile reşedinţelor regale.
 
Membri ai familiei regale şi şefi de stat din întreaga lume s-au adunat luni dimineaţă la Westminster Abbey din Londra pentru funeraliile de stat ale Elisabetei, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, care a murit pe 8 septembrie la vârsta de 96 de ani.
 

"Regina a fost înmormântată împreună cu Ducele de Edinburgh, la Capela Memorială Regele George al VI-lea”, se arată în comunicat.

Anunţul a venit după ce membrii Familiei Regale au participat la o slujbă de înmormântare privată. Astfel se încheie funeraliile monarhului cu o domnie de 70 de ani.

Familia Regală va mai ţine doliu încă o săptămână, până la 26 septembrie.

Regina Elizabeth II a murit la 8 septembrie, la Castelul Balmoral. Avea 96 de ani.

"Coruri de îngeri să-ţi cânte odihna ta", este un mesaj postat pe Twitter de Familia Regală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.