Pentru primul său an în calitate de suveran, împăratul Naruhito al Japoniei şi-a exprimat dorinţa unui an 2020 fără dezastre naturale, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt încântat să celebrez Anul Nou cu voi", s-a adresat el mulţimii adunate pentru a-l saluta şi a-l asculta în faţa Palatului Imperial din centrul oraşului Tokyo. "În acelaşi timp, sunt îngrijorat pentru persoanele sinistrate în urma taifunurilor şi a ploilor puternice" de la sfârşitul anului trecut, a adăugat el. Suveranul speră ca "acest an să fie frumos, paşnic şi fără dezastre naturale". 

Împăratul Naruhito, urcat pe Tronul Crizantemei în luna mai, anul trecut, şi împărăteasa Masako au mers în decembrie în regiunile devastate de ploi diluviene şi de inundaţii din nord-estul arhipelagului. 

Taifunurile Faxai şi Hagibis din septembrie şi octombrie au provocat moartea a mai mult de 100 de persoane şi foarte importante pagube materiale într-o mare parte a ţării. 

La fel ca tatăl său Akihito (în prezent împărat emerit), Naruhito consideră că este o datorie de onoare să fie alături de cetăţenii japonezi victime ale catastrofelor naturale, de persoanele cu handicap sau bolnave. 

De două ori pe an, de Anul nou şi la aniversarea sa, împăratul îşi face apariţia public pe terasa de sticlă a unei clădiri din Palatul Imperial, care este deschisă atunci în mod excepţional.                

Joi, în afară de soţia sa Masako, fratele său mai mic, prinţul Akishino şi soţia sa, Naruhito a fost însoţit de tatăl său Akihito şi de mama sa, fosta împărăteasă Michiko. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.