Ambasada Statelor Unite la Londra se desolidarizează într-un comunicat pe un ton fals serios de concluziile unei profesoare de chimie la Bryn Mawr College, Michelle Francl, care a publicat reţeta unui ”ceai perfect” - un praf de sare şi un strop de lămâie - într-o carte, intitulată ”Steeped: The Chemistry of Tea”, subliniind că sfaturile acesteia ”nu reprezintă politica oficială” americană, într-o adevărată o farsă diplomatică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Profesoara americancă vrea să obţină ceaşca ”perfectă” de ceai prin adăugarea la reţeta britanică a unui praf de sare, unui strop de suc de lămâine şi stoarcerea energică a pliculeţului, deşi acesta din urmă arată că nu folosea tocmai cel mai bun ceai din lume.

Noua sa carte, ”Steeped: The Chemistry of Tea”, este un studiu al unor texte, vechi după unii de peste 1.000 de ani.

Ea spune că ionii de sodiu din sare opresc amărăciunea ceaiului, iar lămâia ar împiedica formarea ”spumei” care apare uneori la suprafaţa băuturii.

În privinţa pliculeţelor de ceai, ele trebuie să fie mari, iar linguriţa mică, robustă şi preîncălzită, iar laptele trebuie să fie turnat după ceai, cu atât mai rău pentru ”miffy” britanici, cum sunt numiţi cei care toarnă laptele înainte să pună plicul de ceai.

”În Statele Unite sunt ceşti de ceai oribile. Oamenii folosesc adesea aici apă caldă direct de la robinet. Este Oribil”, declară Michelle Francl, citată de The Guardian.

”Eu am crescut în Midwest, unde se bea multă cafea, însă ceaiul a fost întotdeauna băutura mea preferată şi am investit mult timp în acest studiu. Însă după toţi aceşti ani în care am băut ceai şi am făcut cercetări în chimie, am aflat lucruri noi despre ceea ce se află în ceaşca mea şi cum să pregăteşti cea mai bună ceaşcă de ceai”, se justifică ea.

Aceste ”inovaţii” americane au declanşat însă o adevărată furtună în ceaşca de ceai de peste Atlantic.

Cu scopul de a evita un scandal diplomatic, Ambasada Statelor Unite la Londra, a emis miercuri un comunicat.

Acest anunţ ”ne-a făcut relaţia specială cu Regatul Unit să cadă în apă caldă”, recunoaşte ambasada.

”Ceaiul este un elixir al prieteniei, o legătură sacră între naţiunile noastre”, subliniază ea.

”Nu putem lăsa să treacă această propunere scandaloasă, care ameninţă fundamentele relaţiei noastre speciale”, scrie ea.

”Vrem să asigurăm bunul popor britanic că adăugarea de sare în băutura sa naţională nu este politica oficială a Statelor Unite”, dă asigurări reprezentanţa.

”Şi nu va fi nicodată”, insistă ea.

”Ambasada Statelor Unite va continua să-şi facă ceaiul cum trebuie. La microunde”, conchide ambasada în această notă diplomatică, cu un strop de umor britanic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.