Hunter Biden, ale cărui activităţi profesionale au afectat campania prezidenţială a tatălui său Joe Biden, a rupt tăcerea, duminică, pentru ca presiunea asupra fostului vicepreşedinte american, unul dintre favoriţii la învestitura democrată, să scadă, relatează presa internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocatul său a anunţat că Hunter Biden va renunţa la 31 octombrie la locul în Consiliul de Administraţie al BHR Equity Investment Fund Management Company, post care a atras atacuri frecvente din partea preşedintelui american Donald Trump.

Prin intermediul unui comunicat al avocatului său, poblicat pe site-ul Medium, Hunter Biden a rupt tăcerea după săptămâni de atacuri virulente ale lui Donald Trump, care îi acuză pe el şi pe tatăl său de corupţie, fără să prezinte dovezi.

“Atunci când Hunter şi-a desfăşurat activităţile profesionale, a făcut-o considerând că este totul corect şi cu bună credinţă. Nu s-a gândit că vor veni atât de multe acuzaţii total nefondate împotriva sa şi a tatălui său din partea preşedintelui SUA. Hunter depus activităţi în mod independent. A considerat că nu este corect să discute cu tatăl său şi nu a făcut-o”, a precizat avocatul George Mesires.

Mesires a detaliat activităţile fiului lui Joe Biden în cadrul companiei Burisma, la care Hunter Biden a făcut parte din Consiliul de Anministraţie în perioada 2014-aprilie 2019. “În ciuda anchetelor în detaliu, în niciun moment poliţia din altă ţară sau din SUA nu a ajuns la concluzia că Hunter a comis acte reprobabile în cei cinci ani de mandat”, a subliniat avocatul.

El a precizat că Hunter Biden a investit 420.000 de dolari în capitalul BHR, de unde nu a primit nicio remuneraţie.

La scurt timp după ce comunicatul a apărut în presă, Donald Trump şi-a continuat atacurile pe Twitter: “Unde este Hunter? A dispărut total! Acum pare că a atacat şi a înşelat mai multe ţări! Presa este total absentă”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.