Poliţiştii din Hong Kong au folosit gaze lacrimogene, sâmbătă, pentru a dispersa sute de protestatari, unii înarmaţi cu cocteiluri Mototov, care s-au strâns pentru a marca şase luni de când forţele de ordine au pătruns în forţă într-o staţie de metrou şi au arestat manifestanţi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ultimele ciocniri au fost printre cele mai violente din Hong Kong după o perioadă de calm relativ, temerile legate de coronavirus ţinându-i pe localnici în case. Anterior, în Hong Kong s-au înregistrat în fiecare săptămână proteste antiguvernamentale.

Sute de manifestanţi s-au strâns în zona Mong Kok şi în staţia de metrou Prince Edward, unde la 31 august au avut loc ciocniri violente. Unii protestatari au scandat: “Eliberaţi Hong Kong-ul, revoluţia timpurilor noastre”, iar alţii au cerut ca poliţia să fie desfiinţată.  

Pe măsură ce numărul protestatarilor a crescut, unii au declanşşat incendii pe strada Nathan din districtul Kowloon, în timp ce alţii au instalat barricade. Staţia de matrou Monk Kok a fost închisă.

Mulţi protestatari sunt nemulţumiţi de amestecul Chinei în afacerile interne ale Hong Kong-ului.

Până în prezent, au fost arestate în ultimul an peste 7.000 de persoane pentru participarea la protestele antiguvernamentale din Hong Kong.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.