Poliţiştii din Hong Kong au folosit gaze lacrimogene, sâmbătă, pentru a dispersa sute de protestatari, unii înarmaţi cu cocteiluri Mototov, care s-au strâns pentru a marca şase luni de când forţele de ordine au pătruns în forţă într-o staţie de metrou şi au arestat manifestanţi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ultimele ciocniri au fost printre cele mai violente din Hong Kong după o perioadă de calm relativ, temerile legate de coronavirus ţinându-i pe localnici în case. Anterior, în Hong Kong s-au înregistrat în fiecare săptămână proteste antiguvernamentale.

Sute de manifestanţi s-au strâns în zona Mong Kok şi în staţia de metrou Prince Edward, unde la 31 august au avut loc ciocniri violente. Unii protestatari au scandat: “Eliberaţi Hong Kong-ul, revoluţia timpurilor noastre”, iar alţii au cerut ca poliţia să fie desfiinţată.  

Pe măsură ce numărul protestatarilor a crescut, unii au declanşşat incendii pe strada Nathan din districtul Kowloon, în timp ce alţii au instalat barricade. Staţia de matrou Monk Kok a fost închisă.

Mulţi protestatari sunt nemulţumiţi de amestecul Chinei în afacerile interne ale Hong Kong-ului.

Până în prezent, au fost arestate în ultimul an peste 7.000 de persoane pentru participarea la protestele antiguvernamentale din Hong Kong.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.