Cel puţin 12 persoane au fost arestat în primul val de detenţii în legătură cu protestele antiguvernamentale din Hong Kong, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cel puţin 11 bărbaţi şi o femeie au fost arestaţi fiind suspectaţi că au încercat să perturbe celebrările care marcau aniversarea de 22 de ani a întoarcerii Hong Kong-ului sub conducerea Chinei.
 
Poliţia a informat că persoanele au fost puse sub acuzare pentru „posesie de arme, adunare ilegală, atacarea unui ofiţer de poliţie, obstrucţionarea unui ofiţer şi lipsa unui document de identificare”. Cea mai în vârstă persoană arestat are 31 de ani iar cea mai tânără doar 14 ani.
 
Ofiţerii au adunat miercuri ce a rămas în urma protestatarilor în Consiliul Legislativ drept dovezi, publicând fotografii cu cărămizi, bare de metal şi scuturi.
 
Poliţia a arestat şi un bărbat de 31 de ani, el fiind pus sub acuzare pentru atacarea unui ofiţer de poliţie, intrare prin efracţie şi o conduită nepotrivită într-un spaţiu public la protestele de pe 1 iulie precum şi la un alt protest din iunie.
 
O bună parte a celor şapte milioane de locuitoridin Hong Kong protestează faţă de un proiect de lege controversat ce autorizează extrădări către China continentală.
 
Acest proiect de lege cu privire la extrădări a fost suspendat, însă furia s-a extins la denunţarea Guvernului Hong Kongului în întregime, acuzat că lasă Beijingul să-i erodeze libertăţile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.