Mii de militanţi prodemocraţie au ieşit pe străzi în Hong Kong, sâmbătă, în ciuda interdicţiei de a manifesta, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ciocnirile de duminica trecută, poliţia a decis să interzică manifestaţii, avertizând populaţia contra riscului de "grave incidente".

Pentru a trece peste această interdicţie, apeluri au fost lansate pentru organizarea de adunări religioase, care nu necesită autorizaţii. De asemenea, mii de persoane s-au strâns pe un stadion din cartierul Wanchai.

Hong Kong trece de trei luni prin cea mai gravă criză după revenirea sa sub autoritatea Chinei, în 1997, fiind organizate manifestaţii şi acţiuni aproape zilnic, iar acestea au degenerat deseori în violenţe.

Marşul programat pentru weekend în Hong Kong a fost anulat după ce trei lideri pro-democraţie au fost arestaţi.

Trei lideri ai mişcărilor de stradă din Hong Kong - Andy Chan, Agnes Chow şi Joshua Wong - au fost arestaţi joi noapte şi vineri dimineaţă.

În weekend era programat un protest amplu care marca cinci ani de la începerea demonstraţiilor cunoscute ca Umbrella Movement (Mişcarea umbrelelor, n.r.).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.