Ambasada Hondurasului în Isarael urmează să funcţioneze începând din iunie în Ierusalim, după ce a funcţionat timp de trei decenii la Tel Aviv, anunţă preşedintele Juan Orlando Hernandez, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultima săptămână din iunie, ”vom oficializa ceea ce am realizat etapă cu etapă, şi anume instalarea ambasadei noastre la Ierusalim”, a anunţat Juan Orlando Hernandez într-o întâlnire cu producători de cafea, în La Pz (vest).

Hondurasul a deschis, în septembrie 2019, un Birou Comercial la Ierusalim, ca ”anexă” a misiunii sale diplomatice de la Tel Aviv.

În august 2020, Israelul a deschis un Birou Comercial de Cooperare la Tegucigalpa.

Statututul Ierusalimului este una dintre cele mai spionoase probleme în conflictul israeliano-palestinian.

Israelul ocupă Ierusalimul de Est de la Războiul de şase zile din 1967 şi la-a nexat ulterior, o anexare nerecunoscută de către comunitatea internaţională.

Israelul consideră întregul oraş drept capitala sa, în timp ce palestinienii vor să facă din Ierusalimul de Est capitala Palestinei, statul la care aspiră.

Marea majoritate a ambasadelor străine se află şa Tel Aviv, pentru a nu prejudicia rezultatul unui proces de pace israeliano-palestinian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.