Vaticanul a reafirmat luni doctrina Bisericii Catolice care consideră homosexualitatea un ”păcat” şi a confirmat imposibilitatea ca cuplurile de acelaşi sex să primească sacramanetele căsătoriei, rezervate ”uniunii indisolubile între un bărbat şi o femeie”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instituţia de la Vatican însărcinată să spună şi să apere dogma catolică - Congregaţia Doctrinei Credinţei - a publicat un răspuns la întrebarea ”Are Biserica (Catolică) puterea să binecuvânteze uniunile persoanelor de acelaşi sex?”.

”Nu”, a tranşat Congregaţia, într-un document semnat de către cardinalul Luis Ladaria, prefectul acestui oficiu puternic.

”În anumite medii ecleziale se difuzează în prezent proiecte şi propuneri ale unor binecuvântări ale uniunilor între persoane de acelaşi sex”, scrie Congregaţia în preambulul textului, menit să clarifice poziţia oficială a Vaticanului.

”Atunci când este invocată o binecuvântare a anunmitor relaţii umane, este necesar (...) ca ceea ce este binecuvântat să fie în mod obiectiv şi pozitiv ordonat să primească şi să exprime graţia, în funcţie de scopurile lui Dumnezeu (...). Numai realităţile care sunt în ele însele ordonate să servească acestor planuri sunt, aşadar, compatibile cu esenţa binecuvântării date de Biserică”, precizează Congregaţia.

”Dumnezeu nu opreşte niciodată binecuvântarea fiecăruia dintre fiii săi (...). Însă el nu binecuvântează şi nici nu poate binecuvânta păcatul”, conchide Congregaţia, subliniind că Papa Francisc a citit şi aprobat acest text.

În urmă cu cinci luni, declaraţii ale Papei Francisc potrivit cărora ”persoanele homosexuale au dreptul la familie” şi au ”dreptul să fie acoperite în mod legal” au provocat o polemică.

Vaticanul a precizat ulterior că Francisc nu a pus în niciun caz în discuţie dogma căsătoriei între un bărbat şi o femeie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.