François Hollande a apreciat vineri că ”răspunsul” Statelor Unite ar trebui ”acum să fie continuat la nivel internaţional, în cadrul ONU dacă este posibil”, în urma atacului american contra unei baze aeriene siriene, ca ripostă faţă de un atac ”chimic” imputat regimului de la Damasc, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi (vineri) a existat o nouă criză cu privire la armele chimice şi, după ce ne-au informat, americanii au decis să atace un anumit număr de instalaţii din Siria”, a declarat şeful statului francez în marja unei vizite în Ardèche.

”Eu consider că această operaţiune este un răspuns”. ”Ea trebuie acum continuată la nivel naţional în cadrul ONU dacă este posibil, astfel încât să putem merge până la capăt cu sancţiunile împotriva lui Bashar al-Assad şi să împiedicăm să se folosească din nou arme chimice şi ca acest regim să-şi zdrobească propriul popor”, a continuat Hollande.

”Există astăzi, din cauza acestei drame, din cauza acestei situaţii, o posibilitate să se deschidă negocieri şi să se permită o tranziţie politică în Siria. Iată de ce Franţa, împreună cu partenerii ei, mai ales cei europeni (...) va lua iniţiativa pentru ca să putem relansa procesul unei tranziţii politice în Siria”, a adăugat preşedintele.

Şeful statului va reuni vineri, la ora locală 19.00 (21.00, ora României) un Consiliu al Apărării la Palatul Elysée.

Statele Unite au bombardat o bază aeriană în Siria, ca ripostă la un presupus atac chimic imputat ”dictatorului Bashar al-Assad”.

Preşedintele american Donald Trump a îndemnat ”naţiunile civilizate”, după ce a ordonat atacul, să pună capăt carnagiului din SIria.

Principalii aliaţi ai lui al-Assad - Moscova şi Teheranul - au condamnat dur această primă operaţiune militară a Statelor Unite împotriva regimului sirian.

Rusia a cerut o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.