La sediul Naţiunilor Unite din New York, ambasadorul israelian Gilad Erdan a organizat un eveniment pentru a "expune ororile şi actele şocante de violenţă sexuală comise de teroriştii Hamas împotriva femeilor israeliene". Hillary Clinton a filmat un comentariu video pentru public, în care a declarat că este "scandalos că unii care pretind că militează pentru dreptate închid ochii şi inimile în faţa victimelor Hamas", relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Clinton a declarat că comunitatea globală trebuie să răspundă la violenţa sexuală înarmată, oriunde s-ar întâmpla, cu "o condamnare absolută". "Violul ca armă de război este o crimă împotriva umanităţii", a adăugat ea. Yael Richert, un comisar şef al poliţiei israeliene, a participat la eveniment şi a prezentat declaraţii video sfâşietoare de la primii respondenţi şi de la cei care se aflau la festivalul de muzică Nova când a fost atacat. Senatorul newyorkez Kirsten Gillibrand a luat, de asemenea, cuvântul la eveniment, împotriva a ceea ce ea a spus că este "reticenţa" comunităţii internaţionale de a condamna actele de violenţă ale Hamas împotriva femeilor la 7 octombrie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.