Hezbollahul libanez a declarat joi că a distrus o dronă israeliană deasupra sudului Libanului cu o rachetă sol-aer, o versiune contestată de armata israeliană, care a confirmat lansarea rachetei, dar a spus că avionul său nu a suferit "nicio pagubă", scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

A fost pentru a doua oară în această săptămână când Hezbollah a afirmat că a doborât o dronă israeliană cu o rachetă sol-aer, în timp ce confruntările transfrontaliere se intensifică în timp ce Israelul desfăşoară o incursiune terestră împotriva conducătorilor Hamas din Gaza.               

Hezbollah a afirmat că luptătorii săi au doborât drona imediat după miezul nopţii deasupra a două sate de pe partea libaneză a frontierei. "S-a prăbuşit şi a căzut instantaneu", a precizat aceasta.               

Armata israeliană a precizat că o rachetă sol-aer a fost lansată din Liban spre una dintre dronele sale.               

"Ca răspuns, (armata) a lovit celula teroristă care a lansat racheta şi locul de lansare", a precizat armata într-un comunicat, fără a preciza cine se află în spatele tirului.               

"Nu a existat nicio pagubă pentru (dronă)", a precizat comunicatul.

Armata israeliană a contestat declaraţia Hezbollah.

"Ca răspuns, armata a lovit celula teroristă care a lansat racheta şi locul de lansare", a precizat armata într-un comunicat, adăugând că "nu a existat nicio pagubă".

Niciuna dintre părţi nu a furnizat dovezi pentru a-şi susţine afirmaţiile.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.