Aripa armată a mişcării islamiste palestiniene Hamas ”estimează” joi că ”aproape 50” de ostatici israelieni deţinuţi în Fâşia Gaza au fost ucişi în atacuri aeriene israeliene de la începutul războiului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Brigăzile (Ezzedin) al-Qassam estimează că numărul ostaticilor sionişti ucişi în Fâşia Gaza în bombardamente şi masacre sioniste a atins aproape 50”, anunţă într-o postare pe Telegram gruparea isamistă, o informaţie care nu pote fi verificată din surse independente.

Hamasul, care foloseşte cuvântul ”sionişti” pentru a-i desemna pe israelieni, anunţa la 16 octombrie că 22 de ostatici au fost ucişi în bombardamente israeliene.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a revizuit joi, în creştere, numărul ostaticilor identificaţi.

”Am informat familiile a 224 de ostatici” că rudele lor sunt ţinute în Fşia Gaza.

Tsahalul anunţa anterior că Hamasul deţine 222 de ostatici.

”Acest număr s-a schimbat în funcţie de informaţiile clasificate pe care le obţinem. El va continua să se schimbe. Eforturile angajate pentru a asuce (acasă) ostaticii sunt prioritatea absolută”, a dat asigurări Daniel Hagari.

Potrivit unor date comunicate de către Guvernul israelian - pe care AFP scrie că nu le poate verifica în mod independent -, cel puţin jumătate dintre ostatici deţin un paşaport străin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.