Gruparea islamistă palestiniană Hamas a cerut, în cadrul unor negocieri complexe multipartite în vederea evacuării străinilor din Fâşia Gaza, ca unii dintre combatanţii săi să fie înscriţi pe lista persoanelor rănite, o solicitare respinsă, potrivit unui oficial american de rang înalt, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Logistica evacuării străinilor, o operaţiune în plină desfăşurare, este extrem de complicată din cauză că autorităţile egiptene insită ca fiecare persoană să fie minuţios verificată înainte să treacă frontiera.

Statele Unite estimează că miercuri ar putea să fie evacuate 500 de persoane, iar numărul să crească la 1.000 începând de joi, potrivit acestei surse.

Un oficial occidental a anunţat că americani ar urma să nu se afle între primul grup de evacuaţi miercuri.

Cetăţenii americani ar urma să înceapă să fie evacuaţi din Fâşia Gaza începând de joi, potrivit unei corespondenţe guvernamentale americane interne, la care CNN scrie că a avut acces.

Un oficial american declară însă că americani ar putea fi evacuaţi din enclava palestiniană începând de miercuri.

IORDANIA ÎŞI EVACUEAZĂ CETĂŢENII DIN FÂŞIA GAZA

Pe de altă parte, Ministerul iordanian de Externe a anunţat miercuri că a început să-şi evacueze cetăţenii din Fâşia Gaza.

Această evacuare are loc în colaborare cu autorităţile egiptene, pe la punctul de trecerea frontierei de la Rafah, ”pentru ca (cetăţenii iordanieni) să fie transferaţi în regat cât mai rapid posibil”, potrivit ministerului.

Ea urmează să dureze mai multe zile, estimează un purtător de cuvânt al ministerului, Sufyan al-Qudah.

O echipă de la Ambasada Iordaniei la Cairo facilitează, de partea egipteană a frontierei, la Rafah, transportul cu autobuzul al cetăţenilor iordanieni, anunţă el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.