Hamas vrea să elibereze opt ostatici cu dublă cetăţenie israeliană şi rusă, anunţă sâmbătă, la Moscova, un reprezentant al mişcării islamiste, Mousa Abu Mazrzuk, citat de agenţiile ruse de presă, în timp ce familiile ostaticilor din Fâşia sunt îngrijorate de escaladarea războiului şi cer Israelului ”explicaţii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mousa Abu Marzuk, un lider Hamas, anunţă că mişcarea palestiniană încearcă să stabilească unde se află opt ostatici cu dublă cetăţenie rusă şi israeliană, pentru a-i elibera.

”Căutăm acum persoanele semnalate de partea rusă”, anunţă el.

”Este greu, dar le căutăm”, dă el asigurări.

”Imediat ce le vom găsi, le vom elibera”, anunţă el, citat de agenţia rusă de presă de stat RIA Novosti.

Pe de altă parte, familiile celor peste 200 de ostatici - majoritatea israelieni - luaţi de Hamas în Fâşia Gaza şi-au exprimat sâmbătă ”îngrijorarea” şi au cerut Guvernului lui Benjamin Netanyahu ”explicaţii” în urma bombardamentelor intensive ale armatei israeliene în enclava palestiniană, relatează AFP.

”Famille sunt îngrijorate de soarta rudelor lor şi aşteaptă explicaţii. Fiecare minut pare o eternitate”, deplâng ele.

”Cerem ca ministrul Apărării Yoav Gallant şi membrii Cabinetului de Război să se întâlnească cu noi” sâmbătă, cere într-un comunicat asociaţia din care fac parte familiile celor peste 200 de ostatici luaţi de Hamas la 7 octombrie.

”Forumul” îşi exprimă ”furia uriaşă cu privire la faptul că niciunul dintre membrii Cabinetului de Război nu s-a obosit să se întâlnească cu familiile ostaticilor pentru a le explica un lucru: dacă această operaţiune terestră pune înh pericol cei 229 de ostatici” identificaţi de către autorităţi.

Potrivit unui ultim bilanţ prezentat de Tsahal, 229 de persoane sunt ţinute ostatice, însă nunmărul exact al persoanelor luate ostatice de către Hamas creşte neîncetat.

Un bilanţ anterior anunţa 224 de ostatici.

Între aceste persoane se află o americancă şi fiica sa şi două octogenare israelience care au fost deja eliberate de către Hamas în urma unei medieri a Qatarului şi Egiptului.

Armata israliană continuă să bombardeze sâmbătă Fâşia Gaza, după o noapte de confrunătri violente terestre între militari israelieni şi combatanţi Hezbollah şi de atacuri aeriene de o intensitate fără precedent de la începutul războiului.

Fâşia Gaza este în prezent tăiată de lume, după oprirea telecomunicaţiilor.

ONU a anunţat că se teme de o ”avalanşă de suferinţe umane” în Fâşia Gaza, unde armata siraeliană desfăşoară o campanie de bombardamente devastatoare de la 7 octombrie, ca represalii după un atac Hamas în israel soldaty cu peste 1.400 de morţi, în principal civili, potrivit autoritîţilor israeliene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.