Hamas a declarat la începutul zilei de marţi că propunerea Israelului pe care a primit-o din partea Qatarului şi a Egiptului nu a îndeplinit niciuna dintre cererile facţiunilor palestiniene, transmite France24.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu toate acestea, gruparea a adăugat într-o declaraţie că va studia propunerea, pe care a descris-o ca fiind "intransigentă", şi va transmite răspunsul său mediatorilor.

Un oficial Hamas a declarat luni pentru Reuters că grupul a respins propunerea israeliană de încetare a focului făcută în cadrul discuţiilor de la Cairo, iar premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că a fost stabilită o dată pentru invazia Rafah, ultimul refugiu din Gaza pentru palestinienii strămutaţi.

 

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţa luni că s-a stabilit o dată a unei ofensive în oraşul palestinian Rafah care, consideră Israelul, este unul dintre ultimele bastioane ale mişcării islamiste palestiniene în Fâşia Gaza, relatează AFP.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.