Gruparea islamistă palestiniană Hamas dezminte miercuri acuzaţii cu privire la faptul că combatanţi au decapitat copii şi au atacat femei în timpul lansării unui atac-surpriză la scară largă, sâmbătă, soldat cu aproape 1.200 de morţi în Israel şi cu 1.100 de morţi în Fâşia Gaza în represalii israeliene, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al Hamas, Izzat al-Risheq, respinge într-un comunicat ”minciuni despre poporul nostru palestinian şi rezistenţă, potrivit cărora membri ai rezistenţei palestiniene au decapitat copii şi au atacat femei, fără dovezi care să susţină aceste acuzaţii”.

”Condamnăm ferm aceste acuzaţii frabricate, răspândite de ocupaţie cu scopul de a ascunde masacre, crime şi un genocid comise în (Fâşia) Gaza”, se arată în comunicat.

Un purtător de cuvânt al premierului israelian Benjamin Netanyahu, Tal Heinrich, a anunţat miercuri că bebeluşi şi copii mici au fost găsiţi ”decapitaţi” în kibuţul Kfar Aza, în sudul Israelului, în urma unor atacuri Hamas în weekend.

Atrocităţi continuă să fie dezvăluite, la mai mulgte zile după asaltul Hamas.

Armata israeliană a acuzat în Kfar Aza, la CNN, combatanţi Hamas de comiterea unui ”masacru” în care femei, copii şi bătrâni au fost ”măcelăriţi cu brutalitate, în stilul Statului Islamic”.

Kibuţul Beeri, o comunitate agricolă situată la aproximativ 20 de kilometri de Kfar Aza, este unul dintre cele mai afectate locuri, unde au fost găsite peste 100 de cadavre, iar martori oculari declară că combatanţi au mers din casă în casă şi au executat civili.

Cel puţin 260 de cadavre au fost găsite la locul unde se desfăşura Festivalul Nova, într-o zonă rurală în sudul Israelului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.